Kosi, nje kure antidepresive. Bakteret e jogurtit ndihmojnë në shërimin e depresionit.

Sipas një studimi të fundit probiotikët, bakteret e shëndetshme të jogurtit dhe një lloj i ushqimit të fermentuar, ndihmojnë në shërimin e depresionit dhe anksiozitetit.
Hulumtimi i ri i Universitetit të Kalifornisë, ka të bëjë me ndikimin e baktereve të shëndetshme nga ushqimi mbi funksionimin e trurit.

Është zbuluar se gratë të cilat rregullisht konsumojnë jogurt kanë aktivitet të ndryshuar të trurit, i cili rregullon emocionet dhe sensacionin e brendshëm të trupit.
kosi kunder depresionit
Për shembull, gjatë testimit të reagimeve emocionale gjatë kohës së hulumtimit, është vërejtur se femrat të cilat kanë shfrytëzuar probiotikët dy herë në ditë gatë një muaji, kanë treguar aktivitet të ulët të pjesës së trurit që është përgjegjëse për emocionet e hidhura.

Nga ana tjetër, femrat që nuk kanë konsumuar probiotikë kanë pasur aktivitet stabël apo të rritur në pjesët e përmendura të trurit, gjatë kohës së testimit./Living/