bananeSipas një kërkimit shkencor japonez, bananet e pjekura mirë dhe njolla të errëta mbi lëkurën e verdhë, prodhojnë një substancë të quajtur TNF (Tumor Necrosis Factor), i cili ka aftësinë për të luftuar qelizat kanceroze. Sa më të errëta njollat, aq më e mirë banania në aspektin antitumoral.